Bučni mafini s cimetovo kremo

Ko prvič preberemo naslov slaščice se nam zdi neverjetno, da buča in cimet sodita skupaj. Tudi meni se je tako zdelo, vendar ko sem prvič poskusila te odlične mafine sem bila zares navdušena. Tako popoln okus, da se ga še kar nekaj časa spominjaš. Od nekdaj sem ljubiteljica buč, zato sem poskusila bučo vpeljati tudi v slaščice, poskusite tudi vi.

Priprava: 20 min (v to ni všteta priprava bučnega pireja)                                                                         Čas peke: 23 min                                                                                                                                                       Količina: 12 – 16 mafinov

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 130 g rjavega sladkorja
  • 125 g topljenega kokosovega masla
  • 200 ml mleka ali navadnega jogurta
  • 1 skodelica (250 ml) bučnega pireja
  • 350 g  črne moke
  • 1 paketek pecilnega praška
  • ½ žličke sode bikarbone
  • ščepec soli
  • 1 ½ žlička cimeta
  • 1 žlička muškatnega oreščka
  • cimetova krema

Postopek:

1. Najprej moraš narediti bučni pire iz jedilne buče. Predlagam tale huferkin postopek, ki sem mu jaz le dodala nekaj vode na dno pekača.

2. V večji skledi dobro zmiskaš jajci in sladkor, dodaš maslo, zmiksaš, dodaš mleko, zmiksaš, dodaš bučo in spet zmiksaš.

3. V mali posodi zmešaš moko, pecilni prašek, sodo, sol, cimet in muškatni orešček.

4. Suhe sestavine z metlico zmešaš v mokre. Ne mešaš preveč, samo toliko, da je vse namočeno. Ta masa je bolj na tekoči strani, vendar vseeno dodaj nekaj moke, če se ti zdi preveč tekoče. Pri tem se ne boj, težko je dodaš preveč, le malo manj okusni bodo mafini.

5. Maso nadevaj v luknjice v pekaču za mafine, ki si jih namazal/a z maslom ali vanje postavil/a papirčke za mafine. Količina je odvisna od tega, kako velike mafine si želiš. Jaz sem dala dve do tri žlice v eno luknjico.

6. Mafine pečeš 23 minut na 180 stopinjah, da postanejo svetlo rjavi.

7. Tukaj lahko končaš in postrežeš mafine. Lahko pa jih okrasiš s kremo. Jaz sem naredila kremo iz kremnega sira po tem receptu, kateri sem dodala žličko cimeta.

Bučni mafini s cimetovo kremo

 

Vir: Pirš Katarina. 2016. Cuker Majter. http://cukermajster.si/bucni-mafini-s-cimetovo-kremo/ (10. 3. 2016)